Окупанти вивезли експонати з заповідника в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Російські окупанти відкрили у Севастополі виставку на якій представили викрадені експонати з окупованого Національного історико-археологічного заповідника «Кам’яна Могила», що знаходиться за 2 км від селища Мирне Мелітопольського району.  

Про це повідомляє Спілка археологів України.

«В тимчасово окупованому Криму, на території заповідника «Херсонес Таврійський», експонують матеріали викрадені росіянами із Запорізької області. Мова йде про знахідки з всесвітньо відомої «Кам’яної Могили». Капсульну експозицію «Дім риби» відкрито до 8 жовтня», — йдеться у заяві.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», у травні цього року у севастопольському заповіднику «Херсонес Таврійський» російські окупанти відкрили виставку з вивезеними з музею «Кам’яна могила» експонатами. На виставці були представлені 120 справжніх археологічних артефактів.

У квітні 2022 року один із головних мелітопольських колаборантів Юрій Радьков повідомив місцевим про те, що лісиста місцевість та дороги до Кам’яної могили заміновані. Цю інформацію тоді підтвердив речник Запорізької ОВА Іван Ареф’єв.

Загарбники встановлюють десятки вишок для прослуховування телефонів у Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя