Отримали наказ зібрати відомості про всіх чоловіків: в Запорізькій області російські військові проводять рейди | Новини Запоріжжя

У тимчасово окупованих Бердянську та Приморську російські військові вже два тижні проводять рейди. Крім того, проводяться опитування в будинкових чатах. Це пов’язано з підготовкою до мобілізації.

Про це повідомляє «Бердянськ 24».

Загарбники вже мають списки майже всіх чоловіків, що залишились в окупованих населених пунктах. Наразі вони збирають данні про чоловіків, що приїхали з інших регіонів.

«Квартальні сказали, що отримали наказ зібрати відомості про всіх чоловіків. Особливо немісцевих. Бо місцеві і так майже всі на обліку, адже працювати та вчитися без відмітки з військкомату неможливо. Тобто, всі без виключення мають бути на обліку. Потім, напевне, підуть і повістки», — кажуть мешканці окупованих міст.

Люди на окупованих територіях наразі бояться, що у квітні, після перевиборів президента РФ, розпочнеться мобілізація.  

Видання також зазначає, що окупанти наразі намагаються максимально зменшити кількість українців на захоплених територіях. Навіть вже підготували законодавчу базу для виселення громадян, які не взяли російські паспорти.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», російський диктатор підписав наказ про весняний призов, в рамках якого планують призвати 150 тисяч людей до лав російської армії по 15 липня.

Ракетний та авіаудари, атака БпЛА: внаслідок ворожих обстрілів постраждала людина

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя