Очолив окупаційну «службу безпеки» в Мелітополі: заочно повідомлено про підозру ексгенералу часів Януковича | Новини Запоріжжя

Сергій Ганжа, ексвисокопосадовець СБУ часів президента-втікача Віктора Януковича, ще у 2015 році був оголошений у міжнародний розшук за державну зраду. Наразі йому заочно повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України, за злочини які він вчинив після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

З 2014 року державний зрадник Сергій Ганжа переховувався у РФ. Після окупації частини Запорізької області він приїхав до Мелітополя де отримав посаду керівника так званої «государственной службы безопасности Запорожской области».

Перебуваючи на «посаді» карального органу, Ганжа організовував масові переслідування, викрадення і катування місцевих жителів. Людей викрадали прямо посеред вулиці або з власних помешкань, а потім доправляли до російських катівень. Щоб залякати і схилити до співпраці людей піддавали жорстоким тортурам.  

Затримано колаборанта із Запорізької області, який брав участь у викраденні проукраїнськи налаштованих людей

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя