Погрожують розправою та конфіскацією майна: в Запорізькій області окупанти посилюють тиск на підприємців | Новини Запоріжжя

Українці на тимчасово окупованих територіях Запорізької області продовжують чинити спротив попри два роки окупації і тиск загарбників. Зокрема, окупаційна влада наразі змушує підприємців вішати триколори та міняти вивіски на магазинах.

Про це повідомляють активісти руху спротиву «Жовта стрічка».

Власників магазинів у Бердянському району змушують розміщувати прапор окупантів на вході до приміщення.

«У випадку відмови погрожують фізичною розправою та конфіскацією майна», — йдеться в повідомленні руху.

Водночас видання «Бердянськ Сьогодні» повідомляє, що загарбники погрожують бердянським підприємцям через українські вивіски і примушують замінити їх на російські. Посилаючись на федеральний закон про державну мову РФ говорять, про відповідальність за його порушення.

«У законі справді сказано, що російська мова має бути використана в рекламі та найменуваннях організацій усіх форм власності. Ось тільки відповідальність за порушення федерального закону «О государственном языке РФ» на сьогодні не передбачено. Планується запровадження штрафів за використання іноземних слів, які мають аналоги у російській мові, але лише з січня 2025 року», — повідомляє видання.

В окупованому Бердянську з підприємства масово звільняються співробітники: подробиці

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя