У Запоріжжі члени злочинного угруповання допомагали «ухилянтам» виїхати за кордон | Новини Запоріжжя

Правоохоронці повідомили про підозру чотирьом учасниками злочинного угруповання, які за гроші виготовляли підроблені документи для виїзду військовозобов’язаних за кордон.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

59-річний мешканець Запоріжжя разом зі спільниками розробив детальний план «міграційного бізнесу». Вони розподілили між собою обов’язки. За 2000-2500 доларів вони виготовляли для «уклоністів» тимчасові військові посвідчення та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до несення військової служби з виключенням з військового обліку. «Клієнтів» члени злочинного угруповання шукали серед знайомих.

Також, як раніше повідомляв «Перший Запорізький», злочинне угруповання займалося незаконною легалізацією іноземців. Їхні головні клієнти — громадяни рф, причетні до тяжких і особливо тяжких злочинів.

Правоохоронці провели обшуки у підозрюваних та зібрали докази незаконної діяльності чотирьох чоловіків віком 59 та 39 років та 31 року.

7 квітня найстаршому з учасників організованої злочинної групи було обрано запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у сумі 93 940 гривень.

27 липня всім учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 28 «Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», частини 3 статті 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та частини 3 статті 358 «Підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів» Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3 років із конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів усім членам угруповання.

Російські військові обстріляли Запорізьку область: зруйновано будинки людей, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя