«Не мовчи! Полон вбиває!»: на запорізькому майдані Героїв пройшла акція на підтримку військовополонених, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Мешканці Запоріжжя приєдналися до всеукраїнської акції «Не мовчи! Полон вбиває!». У неділю, 17 грудня, на площі Героїв зібралося рідних та близьких військовополонених.

Про це повідомляє «Суспільне Запоріжжя» та «061».

Організатор акції у Запоріжжі Ольги Плечун каже, що на мітинг вийшли не лише сім’ї захисників Маріуполя, а й інших військових частин, чиї рідні потрапили до полону. Учасники акції розповідають, що не бачили та не спілкувалися зі своїми близькими з весни 2022 року. Де і в яких умов їх тримають, практично немає жодної інформації. Рідні кажуть, що про своїх синів, братів і чоловіків дізнаються зі слів їхніх побратимів, які повернулися з полону.

«Ми розуміємо, що нам немає сенсу звертатися один до одного, але є сенс звертатися до міжнародного суспільства. Ми звертаємось до всіх, хто має вплив, словом, ділом — допоможіть! Вони боролися за нас, за кожного з нас, і це не проблема та не біда окремих сімей – це наш спільний біль. Ми маємо витягнути їх звідти живими», — сказала Ольга.

Ольга Плечун, фото: «Суспільне Запоріжжя»

За словами організатора, на сьогодні невідомо, скільки українських військових перебувають у полоні, оскільки російська сторона не надає таку інформацію. Але, за попередніми даними їх понад 2000. Декого з них судять за російським кримінальним кодексом, що є порушенням прав людини.

Російський суд ухвалив вирок українському військовополоненому з Бердянська.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя