Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярність: його їдять як соус до м’яса

Рецепт варенья из горького перца набирает популярность: его едят как соус к мясу

Зазвичай варення та джеми готують на зиму із сезонних ягід та фруктів, і вважають цю заготівлю десертом. Цього сезону консервації у господинь набирає популярності варення з гіркого перцю, яке порадує гурманів своїм незвичним смаком. Варення виходить гостро-солодким і подається до м'яса як соус.

Інгредієнти: гострий перець (1 кг), цукор (700 г), яблучний оцет (500 мл), сіль (1 ст.л.).

Приготування:

Стручки гострого перцю ретельно промийте, розріжте навпіл і видаліть серцевину і все насіння, яке дає додаткову гіркоту. Краще працювати у кулінарних рукавичках.

Половинки перцю наріжте на невеликі шматочки і перекладіть у чашу блендера. Перебийте до дрібного стану. Перекладіть у ємність, в якій варитимете варення.

Всипте в каструлю потрібну кількість цукру та солі, влийте яблучний оцет. Добре перемішайте. Варіть на середньому вогні протягом однієї години, періодично помішуючи, щоб варення не пригоріло. Забирайте пінку, що утворилася.

Гаряче варення розкладіть по заздалегідь простерилізованих банках і щільно закрутіть гвинтовими кришками. Охолоджене варення з гострого перцю зберігайте в темному прохолодному місці.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-09-29/retsept-varenya-iz-gorkogo-pertsa-nabiraet-populyarnost-ego-edyat-kak-sous-k-myasu/54258

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя