«Нарахував понад 10 моментів, коли міг загинути»: історія ексспівробітника Запорізької АЕС, який служить у Президентській бригаді | Новини Запоріжжя

Миколай — мешканець Енергодару. До повномасштабного вторгнення працював на Запорізькій атомній електростанції, виховував двох дітей. Та життя чоловіка змінилось 24 лютого 2022 року. Наразі 25-річний Микола боронить українську землю від загарбників у третьому Механізованому батальйоні Президентської бригади.

Про це розповідають в Окремій президентській бригаді імені гетьмана Богдана Хмельницького.

В ніч з 3 на 4 березня російські військові захопили Енергодар та Запорізьку атомну електростанцію. За тиждень до цього, Микола вивіз свою родину в більш безпечне місце, а сам пішов у військкомат. Наразі «Єнот», таке псевдо отримав чоловік, кулеметник. Каже, що це гарна, але дуже відповідальна посада.

«Ти маєш завжди бути готовим допомогти побратимам, відпрацювати, коли потрібно. Кулеметник — пріоритетна ціль для противника, але коли працюєш, то про це не замислюєшся», — каже «Єнот».

Влітку, під час українського наступу, захисник пішов на перші штурми з важким німецьким кулеметом MG 42. Каже, що ця зброя хороша для позиційної роботи.

«Легку броню в борт пришиває. Скорострільність шалена, і б’є точно. Та при штурмі з MG 42 складніше працювати — він важкий, менш зручний, боєкомплект висить збоку, короба немає, — каже захисник. — Після штурмів у нас з’явилися «Покемони», і з ними набагато зручніше працювати в динаміці. Вони нам дуже згодилися. З ПКМ уже можна бігати, тому він як запасна зброя на позиції — якщо треба кудись бігти, взяв і побіг. Мій кулемет 1989 року випуску, а я — 1998-го.

Під час згаданого штурму «Єнот» нарахував понад 10 моментів, коли міг загинути. Та постійні думки про своїх дітей завжди зупиняють від необдуманих дій.

На Запорізькому напрямку розвідники завдали удару по позиції ворога, — ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя