Карта бойових дій в Україні на 19 листопада

Карта бойових дій в Україні на 19 листопада.

Карта бойових дій в Україні на 19 листопада. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 19 листопада, в Україні розпочався 634 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили намагаються прорвати оборону оккупантів, але росіяни встигли добре окопатися та замінувати території.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 19 листопада.

У ніч із 17 на 18 листопада російські війська завдали серії ударів безпілотників по Україні. Як повідомляють українські військові джерела 18 листопада, українські ППО збили 29 із 38 запущених Росією безпілотників «Шахед-131/136» над кількома невказаними областями.

Російські війська продовжили наступальні дії на рубежі Куп’янськ-Сватово-Крем’яна, в районі Бахмута, в районі Авдіївки, на захід і на південний захід від міста Донецька, у прикордонному районі Донецько-Запорізької області, а також на заході Запорізької області, а також наступали в районі Авдіїв. та міста Донецька.

Повідомляється, що Росія заморозила обмін військовополоненими з Україною з літа 2023 року.

Карта бойових дій в Україні на 19 листопада фото 1Карта бойових дій в Україні на 19 листопада фото 1

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямі. У Міноборони Росії заявили, що підрозділи Південного угруповання військ Росії відбили дві атаки української армії в районі Курдюмівки (12 км на південний захід від Бахмута).

Український генеральний штаб повідомив, що українські війська відбили напад російських військ у районі Васюківки (16 км на північ від Бахмута), Кліщівки (7 км на південний захід від Бахмута) та Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута).

Карта бойових дій в Україні на 19 листопада фото 2 1Карта бойових дій в Україні на 19 листопада фото 2

Геолоковані кадри, опубліковані 18 листопада, показують, що російські війська незначно просунулися на північ від Авдіївського коксохімічного заводу та у промисловій зоні на південно-східній околиці Авдіївки.

Український генеральний штаб повідомив, що українські війська відбили напад російських військ на схід від Новобахмутівки (9 км на північний захід від Авдіївки), Степового та Авдіївки; на південь від Тоненці; та біля Кераміка (14 км на північний захід від Авдіївки).

Офіційний представник Таврійської групи військ України полковник Олександр Штупун повідомив, що українські сили очікують, що російські війська почнуть третю хвилю наступу на Авдіївку і незабаром можуть активізувати артилерійську підготовку до наступу.

Карта бойових дій в Україні на 19 листопада фото 3 2Карта бойових дій в Україні на 19 листопада фото 3

Генштаб України повідомив, що українські війська відбили напад російських військ у районі Мар’їнки та Новомихайлівки (9 км на південний захід від Донецька).

Карта бойових дій в Україні на 19 листопада фото 4 3Карта бойових дій в Україні на 19 листопада фото 4

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямі (захід Запорізької області).

1У неділю, 18 листопада, російські війська контратакували західну частину Запорізької області, але не досягли підтверджених успіхів. Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували в районі Роботино та Новопрокопівки та на захід від Вербового.

Карта бойових дій в Україні на 19 листопада фото 5 4Карта бойових дій в Україні на 19 листопада фото 5

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя