Карта бойових дій в Україні 22 липня

Карта бойових дій в Україні 22 липня -

Карта бойових дій в Україні 22 липня — фото: facebook.com/32OMB

Сьогодні, 22 липня, в Україні розпочалася 514-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 21 липня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 21 липня, показують, що українські війська досягли успіхів на північний схід від Оріхово-Василівки і ближче до Приютного. Генштаб України повідомив, що українські сили вели наступальні операції на північ і південь від Бахмута, де тривають важкі бої на напрямках Оріхово-Василівка-Парасковіївка та Кліщіївка-Андріївка. У Генштабі також повідомили, що українські війська досягли успіху на напрямках Новодарівка-Приютне в районі кордону Запорізької та Донецької областей, а також на напрямках Новоданилівка-Вербове і Новоданилвіка-Роботине.

Карта бойових дій 22 липня –Карта бойових дій 22 липня – Фото: understandingwar.org

Українські війська продовжували наземні атаки на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна і не просунулися 21 липня. Міноборони Росії стверджує, що російські війська відбили дві контратаки українських військ в районі Куп’янська біля Лиману Першого та Синьківки та атаки в районі Кремінної поблизу Діброви, Ковалівки, Кармазинівки, Золотарівки. Російські військові блогери стверджували, що російські війська відбили українську бронетехнічну атаку біля Торського.

Карта бойових дій 22 липня –Карта бойових дій 22 липня – Фото: understandingwar.org

Повідомляється, що українські сили проводили обмежені наступальні операції вздовж лінії міста Авдіївка-Донецьк і не досягли жодних підтверджених успіхів 21 липня. Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що українські сили досягли  успіху в районі Авдіївки за останні два-три тижні.

21 липня російські війська здійснили атаки в районі Бахмута і не досягли підтверджених успіхів. Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували українські позиції на південно-західній околиці Кліщіївки та поблизу Григорівки.

Карта бойових дій 22 липня –Карта бойових дій 22 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 22 липня –Карта бойових дій 22 липня – Фото: understandingwar.org

21 липня українські війська продовжували контрнаступальні дії на західній частині Запорізької області, підтверджених успіхів у цьому районі не досягли. У Генштабі України повідомили, що українські війська досягли успіху на напрямках Новоданилівка-Вербове  і Новоданилвіка-Роботине.

Російські джерела стверджують, що українські війська зберігають присутність на східному (лівому) березі Херсонської області та що станом на 21 липня тривають бої біля Антонівського мосту. Російський військовий блогер стверджує, що тривають бої поблизу українських позицій біля Антонівського мосту, а російські сили відбили невелику українську групу, яка намагалася висадитися біля Голої Пристані.

Карта бойових дій 22 липня –Карта бойових дій 22 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 22 липня –Карта бойових дій 22 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 22 липня –Карта бойових дій 22 липня – Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя