Голова ЗОВА про відновлення руху греблею ДніпроГЕС: Проводимо консультації, щоб змінити алгоритм трафіку через мости | Новини Запоріжжя

Повноцінне відновлення руху греблею ДніпроГЕС — одне з найважливіших питань для Запоріжжя. Наразі цим опікується спеціально створений штаб. Після російської атаки у місті якнайшвидше запустили мінімальний проїзд греблею. Наразі працюють дві смуги, якими авто пересуваються з обмеженою швидкістю.

Про це в етері національного марафону новин повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

«Одразу в п’ятницю був сформований штаб з відновлення руху через ДніпроГЕС. Чому це є настільки принциповим питанням? Тому що для запоріжців, з яких половина живе на правому березі Дніпра, половина — на лівому березі, вкрай важливим є сполучення між двома берегами.

Для нас було вкрай важливе відновити саме трафік. Нам це вдалося, завдяки комунальникам, промисловим підприємствам, співробітникам ДСНС. Приблизно о 23 годині п’ятниці нам вдалося відновити рух через греблю, але поки що частково, приблизно у два рази меншої інтенсивності.

В такому стані рух проіснував протягом суботи та неділі, сьогодні ми вже проводимо консультації з патрульною поліцією, щоб повністю змінити алгоритм трафіку через мостові переходи через річку Дніпро у Запоріжжі. Це потрібно для того, щоб спростити та покращити інтенсивність руху, десь ввести односторонній реверсний рух, десь ввести обмеження, а десь збільшити пропискову спроможність сьогодні до кінця дня», — сказав голова ЗОВА.

За його словами, наразі обговорюються нові шляхи захисту споруди.

Нагадаємо, 22 березня армія РФ вдарила по греблі ДніпроГЕС. Загинув водій тролейбуса, що рухався по греблі під час вибуху. Перед обстрілом ворог поширював фейки про підготовку підриву дамби. Через удар зафіксовано засмічення ґрунтів і витік нафтопродуктів у Дніпро. Загарбники завдали шкоди водним біоресурсам майже на 160 тисяч гривень.

Раніше директор «Укргідроенерго» розповів про наслідки влучання ракет по Дніпровській ГЕС. За його словами, на повне відновлення Дніпровської ГЕС потрібні роки.

Запорізький викладач отримав дев’ять років ув’язнення: був інформатором ФСБ і шпигував за Силами оборони

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя