Притулок для собак у Запоріжжі: як прийти погуляти з псом або взяти його під опіку

Притулок для собак у Запоріжжі: як прийти погуляти з псом або взяти його під опіку - фото: RADA.zp.ua

Притулок для собак у Запоріжжі: як прийти погуляти з псом або взяти його під опіку — фото: RADA.zp.ua

Недивлячись на те, що зараз українці постійно донатять на боротьбу з ворогом, багато людей не забуває і про притулки для тварин. Люди надсилають гроші, привозять корм та просто приїжджають до собак та кішечок, щоб приділити їм увагу. RADA.zp.ua вирушив у запорізький притулок «Дай лапу, друже» і з’ясував, як можна допомогти тваринам, навіть якщо немає можливості забрати їх додому.

Де знаходиться притулок

Притулок знаходиться у Запоріжжі між площею Поляка та проспектом Металургів. Туди можна потрапити зі сторони проспекту (вхід за пам’ятником жертвам Голодомору) або заїхати на машині через вулицю Незалежної України. 

 

Територія притулку велика. Є приміщення з песиками, будки, а також територія з вольєрами, де сидять в основному по 2 собаки. Територія прибрана, все виглядає чистенько та доглянуто.

У притулку зараз більше 500 собак і багато з них там знаходяться вже далеко не перший рік. Є собачки, які непередбачувані до гостей, тому вони прив’язані або у вольєрі. Є дуже боязкі, а є дуже ласкаві. Знаходитися на території притулку нестрашно, бо песики не набігають і не настрибують на людей просто так. До того ж, там є волонтерки, які за всім стежать та допомагають.

Притулок "Дай лапу, друг" у Запоріжжі - фото: RADA.zp.uaПритулок "Дай лапу, друг" у Запоріжжі — фото: RADA.zp.ua

Які песики у притулку

Як ми вже сказали, у притулку більше 500 песиків. Є дуже великі собаки, є маленькі. Більшість з них безпородні, але є також такса та два тер’єри. Песики доглянуті, чистенькі та дуже активні.

Песики у притулку в ЗапоріжжіПесики у притулку в Запоріжжі

Є, звісно, і спокійні песики. В основному, вже старенькі. Наприклад, як цей 18-річний собака-дідусь:

18-річний пес у притулку18-річний пес у притулку

Волонтери розповідають, яких собачок можна гладити, а до яких у вольєри пальці краще не просовувати. Багато песиків у притулку із зон бойових дій. Хтось без ока, в когось немає лапки, є і ті, в кого дві обрублені кінцівки.

Є собаки, які дуже налякані і їх на прогулянку доводиться виносити на руках, щоб ті не контактували з іншими тваринами. А є ті, які побачивши повідець, летять стрімголов нюхати кущі та дерева у сквері біля притулку.

Так виглядають вольєри у притулкуТак виглядають вольєри у притулку

Як можна прийти погуляти з собакою із притулку в Запоріжжі

Якщо у вас ніколи не було великого собаки – готуйтеся, що тягнуть вони сильноЯкщо у вас ніколи не було великого собаки – готуйтеся, що тягнуть вони сильноПо суботах та неділях з 12:00 до 15:00 всі охочі можуть прийти в притулок та взяти собаку, щоб з нею погуляти на вулиці. Волонтери запишуть ваш номер телефону, ви разом оберете песика, до нього пристебнуть повідець та нададуть вам інструктаж – де гуляти, до кого можна підходити, а до кого ні. 

Журналістка RADA.zp.ua теж погуляла з песиком та отримала неймовірні емоції. Пес Тихон був дуже слухняним. Він обнюхував все навкруги, бігав з нами на повідочку, ні на кого не нападав, а коли втомився – висунув язик та почав йти до входу в притулок. Прогулянка зайняла менше години, а позитивні емоції отримали всі. 

Собаку у притулку можна взяти під опіку

Собаку у притулку можна взяти під опікуСобаку у притулку можна взяти під опіку

Крута можливість у цьому притулку – взяття собаки під опіку. Людина може обрати пса та сплачувати за його догляд гроші. При цьому тваринка залишається у притулку, але приходити і проводити з ним час можна будь-коли. Це чудовий варіант для тих, хто не може взяти додому собаку, але дуже до нього прикипів та хоче допомогти. Людям, які взяли песика під опіку, волонтери раз на місяць надсилають фотографії собаки та розповідають про його стан. 

Опіка коштує 3000 гривень на місяць. Гроші йдуть на корм, обробку від паразитів, комунальні платежі, дезинфекцію та працівникам за догляд. Також можна платити 2100 гривень (у цю суму не входять комунальні платежі та гроші працівникам за догляд).

Як ще можна допомогти притулку у Запоріжжі

Як допомогти притулку у ЗапоріжжіЯк допомогти притулку у Запоріжжі

У притулок можна привезти їжу, теплі речі для собак, лежанки, вольєри. Також допомогти можна фінансово:

  • Номер карти притулку – 4441 1144 4818 5643
  • PayPal – [email protected]

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя