Іноземці можуть служити у Нацгвардії: Зеленський підписав відповідний указ

Іноземці можуть служити у Нацгвардії: Зеленський підписав відповідний указ.

Іноземці можуть служити у Нацгвардії: Зеленський підписав відповідний указ. Фото: zmina.info

Президент Володимир Зеленський підписав указ, який надає можливість іноземцям та особам без громадянства взяти участь у службі в Національній гвардії.

Як повідомляється на сайті глави держави, іноземці, які перебувають на законних підставах на території України, які раніше не мали судимостей і відповідають вимогам для вступу до військової служби, визначеним Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», можуть бути залучені у добровільному порядку (за контрактом) до військової служби в Національній гвардії України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Іноземці можуть вступити до армії на контрактній основі як на низьких рівнях військової ієрархії, так і на посадах сержантів і старшин. Для призову до Нацгвардії, необхідно звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання або безпосередньо до військової частини, де іноземці планують проходити військову службу за контрактом.

Після проходження медичного огляду особам необхідно пройти вимоги щодо фізичної підготовки. Іноземцям, які прийняті на військову службу, надається випробувальний період тривалістю два місяці.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя