Сфальшували матеріали справи: слідчому та запорізькому прокурору повідомлено про підозру | Новини Запоріжжя

Прокурор і слідчий змінили особу ключового фігуранта кримінального провадження у хуліганському нападі на поліцейських й переклали відповідальність на смертельно хворого чоловіка. Зловмисникам, які сфальсифікували кримінальну справу, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 362, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

З хуліганських мотивів група молодих людей відкрила стрілянину у бік поліцейських на одному з блокпостів Запоріжжя. Інцидент стався кілька років тому. Тоді хуліганів затримали та було розпочато кримінальне провадження за кількома статтями Кримінального Кодексу. Ключового фігуранта повідомили про підозру.

Розслідування щодо організатора нападу курував старший прокурор групи прокурорів Запорізької міської прокуратури. Коли він був у відпустці, цю справу «забрав» прокурор, який виконує його обов’язки. У змові зі слідчим вони змінили особу ключового фігуранта й «призначили» винним чоловіка, який на момент хуліганських дій перебував у лікарні при смерті. Оборудку спільники «оформили» в суді за день. Через фальсифікації справи організатор хуліганського нападу уникнув покарання, оскільки «призначений» винуватець незабаром помер у лікарні.

Після скасування незаконного рішення в апеляційній інстанції обвинувальний акт судом повернуто прокурору, а справжньому винуватцю знову повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

У Запоріжжі судитимуть чоловіка за дії сексуального характеру відносно власної дочки.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя