«Намагається здійснити у місті політичний переворот»: в.о. мера Анатолій Куртєв звинуватив голову Запорізької ОВА у захопленні влади | Новини Запоріжжя

Виконувач обов’язків міського голови Запоріжжя, секретар міської ради Анатолій Куртєв звинуватив голову Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова у намаганням здійснити у місті «політичний переворот».

Про це йдеться у його зверненні до президента України Володимира Зеленського, який він опублікував у своєму телеграм-каналі.

«Звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням посприяти ситуації, яка склалася у Запорізькій міській раді у звʼязку з тиском голови ЗОВА Івана Федорова на органи місцевого самоврядування», – повідомив в.о. мера Анатолій Куртєв і додав до публікації повний текст звернення.

Як вже вчора писав «Перший Запорізький», більшість депутатів вимагають скликати позачергову сесію  і змінити секретаря міської ради Анатолія Куртєва. Народні обранці стверджують, що в.о. мера «відверто саботує роботу життєдіяльності міста». Депутати повідомили, що місто потребує кадрових змін, вказуючи на необхідність переобрання секретаря Запорізької міської ради і відповідно – в.о. міського голови.

У зверненні Анатолій Куртєв акцентує на тому, що після свого законного призначення виконуючим обов’язків міського голови Запоріжжя у вересні 2021 року, партія «Слуга народу» згуртувала навколо себе депутатську більшість і «забезпечила безперебійне функціонування життєдіяльності міста».

В.о. мера зазначив, що після початку повномасштабного вторгнення міська влада забезпечила виконання усіх важливих завдань, в тому числі, завдань, поставлених президентом: облаштування укриттів та відновлення пошкоджених або зруйнованих ракетними ударами.

«Наразі ситуація у депутатському корпусів кардинально змінилася. Це пов’язано з маніпуляціями новопризначеного голови Запорізької ОВА Івана Федорова, який прагне одноосібно захопити владу в місті та з цієї метою здійсню тиск на депутатів Запорізької міської ради, кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу та тисне на органи місцевого самоврядування», – заявив секретар Запорізької міської ради.

Також Анатолій Куртєв зазначив, що голова ЗОВА його «безпідставно звинувачує у причетності до протиправних дій на посаді секретаря Запорізької міської ради.

«З усією відповідальністю повідомляю, що заяви Федорова не відповідають дійсності. А тому я завжди готовий до будь-яких перевірок та до співпраці з правоохоронними органами», – повідомив Куртєв.

Також від розповів, що депутати міської фракції партії «Слуга народу» висловили недовіру колишній голові фракції Регіні Харченко, яка погодилася на пропозицію Івана Федорова «взяти участь у заколоті та зайняти посаду секретаря міської ради». Зараз Харченко більшістю голосів депутатів фракції відкликано з посади голови фракції.

Наостанок Анатолій Куртєв звернувся до глави держави з проханням вжити заходів для врегулювання ситуації та розглянути можливість створити у Запоріжжі міську військову адміністрацію.

У Запорізькій області указом президента створено вісім нових військових адміністрацій

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя