«Допомога поруч»: куди у Запоріжжі можуть звернутися переселенці з Пологівського району | Новини Запоріжжя

Простір єдності Пологівського району «Допомога поруч» відкрили в Запоріжжі у липні 2022 року. Його засновником є Пологівська районна військова адміністрація. У просторі надають допомогу представники 15 громад Пологівського району. Для потреб переселенців працюють співробітники управління соціального захисту Пологівської РВА, управління Пенсійного фонду, центру зайнятості та медичної сфери.

Про це йдеться у статті  «Філіали малої батьківщини: як у Запоріжжі працюють центри допомоги для переселенців з окупованих міст і районів».

«Ми надаємо інформаційно-консультативні послуги. Це і працевлаштування, юридична допомога, соціальний захист. Також є можливість отримати медичні послуги, у нас працюють сімейні лікарі», — розповідає заступник керівника «Простору єдності» Володимир Плевако.

Громади Пологівського району з допомогою центру напряму співпрацює із багатьма благодійними фондами, які на базі хабу здійснюють видачу як продуктових, так і гігієнічних наборів. Серед них — «Посмішка ЮА», «Карітас Запоріжжя», «Взаємодія» та ще багато інших.

«Зазвичай люди звертаються до нас з різноманітними проблемами: це гуманітарне забезпечення, юридична допомога та вирішення багатьох інших питань», — розповідає Володимир Плевако. 

За його словами, кількість відвідувачів центру після 1,5 років широкомасштабного вторгнення не зменшується, а навіть дещо збільшується. Наразі до центру щодня приходить приблизно від 50 до 70 переселенців.

Тут також безкоштовно можна отримати перукарські послуги та відвідати різноманітні заходи для дорослих та дітей, влаштовані благодійними фондами. За всіма анонсами можна слідкувати в Telegram.

Простір Єдності розташували у палаці культури «Орбіта» за адресою вул. Вячеслава Зайцева, 9. Графік: з понеділка по п’ятницю з 9-ї до 14-ї години. Телефон: 099-421-25-04.

Фото: сайт Запорізької ОВА та соцмережі центра

Куди звертатися мешканцям окупованого Бердянського району у Запоріжжі та які послуги можна отримати

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя