Декілька підземних шкіл, збільшення кількості укриттів та класи в колишніх тирах: як побудують освітній процес в Запоріжжі | Новини Запоріжжя

1 квітня 24 навчальні заклади Запоріжжя перейшли на змішаний формат роботи. В цілях безпеки уроки проводяться одразу в укриттях. У місті планують збільшити кількість дітей, які навчаються офлайн.

Про це під час брифінгу 5 квітня повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, передає «Перший Запорізький».

«Фундаментальним для Запоріжжя та Запорізької області є початок навчання в наших школах. Нагадаю, що на минулому тижні за ініціативою місцевого самоврядування було погоджено Радою оборони початок навчання у 24 освітніх закладах. Це 23 школи та один позашкільний заклад.

Ми бачимо перший результат. Перш за все, якщо ми візьмемо статистику, то у цих 23 школах навчаються понад сім тисяч учнів. З них дві третини знаходяться на території міста Запоріжжя, серед яких приблизно на 1,5 тисячі дітей ми отримали згоду від батьків, що вони будуть відвідувати школи офлайн.

Тобто приблизно півтори тисячі учнів прийшло до шкіл протягом цього першого тижня. Є вкрай важливим те, що ми кожного дня бачимо ту тенденцію, коли нові й нові батьки погоджуються й звертаються до шкіл, щоб їхні діти відвідували школи офлайн», — зазначив голова ЗОВА.

Він розповів, що вчора відвідав декілька шкіл, що перейшли на змішаний формат. За словами голови ЗОВА, тут дітям під час повітряних тривог навіть безпечніше, ніж вдома.

«Вчора ми відвідали декілька таких шкіл і є, звичайно, надрадісним той фактор, що деякі діти вперше побачили своїх однокласників, їм подобається ходити в школу. Це значно краще, ніж просто сидіти вдома і навчатися з планшетом, тож точно бачимо позитивний ефект, як мінімум соціальний.

По-друге, ми точно бачимо покращення освітнього процесу, тому що офлайн-освіта точно значно краще, ніж онлайн-освіта. Третє — це безпекова складова, яка є пріоритетною і надважливою. Тож вчора під час ворожого обстрілу в Запорізькій області всі ми чули вибухи, але діти, які знаходилися в укриттях, вибухи не чули. Тож ми чітко розуміємо, що це точно краща безпекова ситуація, ніж якщо діти б просто знаходилися вдома, де б вони були у вкрай більш небезпечному становищі, ніж в укриттях під час освітнього процесу», — зазначив очільник області.

За його словами, у Запоріжжі планують збільшувати кількість дітей, залучених до офлайн-навчання.

«Яким шляхом ми будемо рухатись? Перший — глобальний. До 1 вересня ми хочемо відбудувати декілька повноцінних підземних шкіл. По-друге, ми будемо збільшувати кількість підготовлених укриттів для того, щоб в змішаному форматі розпочинати навчання в нових і нових школах.

Третє, в тих школах, де є велике укриття, зазвичай це тири, які раніше були в школах, ми наразі будемо узгоджувати з представниками ДСНС, рятувальниками, Держспоживслужбою можливість встановлювати перегородки, щоб розбивати ці великі приміщення на класи, аби дати можливість більшої кількості дітей навчатися в «підземеллі». Отже, наша мета — на 1 вересня 40 тисяч учнів, які знаходяться на території Запоріжжя, мають мати змогу навчатися офлайн. Така тенденція точно себе виправдала», — сказав Іван Федоров.

Нагадаємо, у Запоріжжі планують збудувати щонайменше дві підземні школи у різних районах міста. Наразі відомо, що одна з них знаходитиметься на території ліцею №99.

Отримали наказ зібрати відомості про всіх чоловіків: в Запорізькій області російські військові проводять рейди

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя