У Запорізькій області окупанти вчать дітей допомагати російським військовим | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники навчають школярів допомагати армії РФ. Вони записують дітей у всілякі організації, які мають допомагати російській армії. Також відправляють на відпочинок до Росії, де дітям розповідають про російську історію.

Про це повідомив заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов «Новинам Приазов’я».

Окупаційна влада Запорізької області записує школярів до створеної ними організації «Південь молодий», члени якої мають допомагати всім нужденним.

«Але, відповідно, під цим соусом видно, що це стосується і допомоги, в тому числі їхнім добровольчим батальйонам, які збирають для протистояння українському війську і для допомоги регулярній армії РФ. Тобто вони намагаються саме молодь використовувати, її активність, її загалом небайдужість по життю», – зазначив Дудукалов.

З Бердянського району дітей вивозять у літні табори до Чувашії. Близько 300 дітей відправили до табору «Бригантина» у місті Чебоксари. Після того як перша зміна закінчила та поїхала друга, окупаційна влада відрапортувала, що діти відвідали музей, познайомилися з російською культурою, російськими історичними традиціями, цінностями.

Під час навчального року окупанти також використовують пропагандистські методи. Військові дозволяють дітям потримати зброю, показують, як заряджати, збирати та розряджати автомат. Можуть загнати якісь одиниці техніки: «БТРи», «Урали» чи «Камази» на територію школи, запросити дітей на цю техніку залізти – усередину чи броню.

«В результаті цих зустрічей вони запрошували дітей і нібито реєстрували старшокласників, хто бажає, коли стане дорослим, воювати», — розповів він.

У Росії розуміють, що українська молодь сучасна та інтелектуальна, тому намагаються адаптувати до неї свої методи роботи, додав чиновник. Часто під час роботи з дітьми вони використовують сучасний сленг.

«Наша молодь мала соцмережі, зв’язки з представниками іноземних країн, наша молодь подорожувала. Це стало для росіян викликом – отримати інтелект і мізки цієї молоді. Я впевнений, що вони розробляли якусь окрему програму під це, тому що воно так не спрацює, як спрацьовувало у росіян і контексті Радянського Союзу», – наголосив політик.

Мінують критичну інфраструктуру та не завозять продукти: що відбувається на окупованих територіях Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя