ЗСУ використали у Запорізькій області нову тактику: підірвали танк-камікадзе | Новини Запоріжжя

128 окрема гірсько-штурмова бригада використала проти окупантів трофейний танк-камікадзе у Запорізькій області − він підірвався на міні поблизу позицій росіян.

Про це повідомив пресофіцер 128 бригади Ярослав Галас у Facebook.

«128 ОГШБр застосувала в Запорізькій області проти росіян нову тактику – трофейний танк-камікадзе. Перед ворожими укріпленнями танк підірвався на міні, але вибух від детонації закладеного боєкомплекту був такий, що більше з тих позицій нашу піхоту ніхто не тривожив», — йдеться у повідомленні.

Галас додав, що найнебезпечнішу роль в операції виконав механік-водій. Він мав довезти обкладений вибухівкою танк до ворожих позицій на відстань пострілу.

Виконати це завдання взявся Василь Дудинець із Мукачева — «простий чоловік, заробітчанин, який багато років працював у Чехії». Він сам пішов у військкомат на початку березня 2022 року — на другий день після хрестин доньки.

«Звичайно, я розумів, що можу не повернутися. Але якби в танк влучили і здетонувала вибухівка, то це була б миттєва смерть. Тобто, все зрозуміло – ти або живий, або мертвий. Це не той варіант, що відірвало руку й ногу і потім тебе дружина чи діти катають на інвалідному візку й підносять воду. Для мене краще повернутися неушкодженим або швидка смерть. Ось чому я зразу погодився, коли командири розповіли про бойове завдання», — каже Василь Дудинець.

Воїн наголосив, що саме для того, щоб боротися з ворогом, він і пішов у військо. І підкреслив, що треба «чимшвидше закінчувати війну, повертатися додому й виховувати своїх дітей».

Галас зазначив, що після успішно виконаного завдання за Дудинцем «міцно закріпився» позивний Камікадзе.

Ворог хоче організувати інформаційний вакуум на окупованій частині Запорізької області: підслуховує розмови та планує заборонити VPN

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя