У Запоріжжі рівень води в районі ДніпроГЕСу досяг критичного

У Запоріжжі рівень води в районі ДніпроГЕСу досяг критичного.

У Запоріжжі рівень води в районі ДніпроГЕСу досяг критичного. Фото: facebook.com/nzhortica

Рівень води в річці Дніпро в районі ДніпроГЕСу досяг критично-необхідного для повноцінної роботи Дніпровської гідроелектростанції.

Як повідомив генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота в інтервʼю Forbes, середній рівень нижнього б’єфу біля греблі Дніпровської ГЕС становить 12,05 метрів. При тому, що для повноцінної роботи Дніпровської гідроелектростанції рівень води має становити мінімум 12-12,5 метрів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сирота зауважив, що наразі очікується зниження рівня води до 11 метрів. Однак комунальники очікують і готуються до складної зими, тому шукають виходи із ситуації.

— Ми очікуємо складної зими, коли знадобиться вся балансувальна потужність. Тому плануємо зробити насип біля ДніпроГЕС, який дозволить підняти рівень води на 1 метр. Важливо зробити його до початку осінньо-зимового періоду, — підкреслив він.

Варто нагадати, що в ніч на 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС. Після цього частину територій Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей затопило.

Через тиждень після теракту на Каховській ГЕС в «Укргідроенерго» попереджали, що через зниження рівня води у нижньому водосховищі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженнями.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі фахівці перевірили якість води і виявили, що якість річкової води в акваторіях запорізьких пляжів не відповідає гігієнічним вимогам за санітарно-хімічними показниками та є небезпечною в епідемічному плані.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя