Зруйновано приватні будинки та продовольчі магазини: наслідки ворожих ударів по Запорізькій області, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Російські військові продовжують щодня завдавати десятки ударів по Запорізькій області. Лише минулої доби, 23 серпня, окупанти завдали 90 ударів по населеним пунктам регіону. За добу зафіксовано 21 повідомлення про руйнування внаслідок російських обстрілів.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

У середу ворог обстрілював Пологівський та Василівський райони із реактивних систем залпового вогню та артилерії, застосовував безпілотні летальні апарати та керовані авіаційні бомби.

У ніч на 23 серпня окупанти завдали удар керованої авіаційної бомби по житловому сектору Оріхова. Внаслідок удару виникла пожежа у дев’ятиповерховому будинку. Частина квартир повністю вигоріла.

У ДСНС у Запорізькій області уточнили, що внаслідок ворожого удару палали квартири на 2, 3, 8, 9 поверхах. Вогнем було охоплено 1000 квадратних метрів. Ліквідація пожежі тривала понад 16 годин.

«Головна складність в оперативному реагуванні полягала у постійній загрозі повторного обстрілу. 23 серпня о 16:05 рятувальники ліквідували пожежу, провели розбір та проливку будівельних конструкцій», — повідомляють в ДСНС.

Також від авіаційного удару по Оріхову зруйновано приватні будинки та продовольчі магазини.

За зібраними матеріалами відкрито кримінальні провадження у рамках статті 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Скинув шість авіабомб та тричі атакував дронами: ворог продовжує обстрілювати Запорізьку область

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя