У Запоріжжя викрили двох мешканців, які займалися ворожою агітацією

У Запоріжжя викрили двох мешканців, які займалися ворожою агітацією.

У Запоріжжя викрили двох мешканців, які займалися ворожою агітацією. Ілюстративне фото: t.me/SBUkr

У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України викрили діяльність чергових ворожих агітаторів. 

За інформацією СБУ, викрито мешканку Запоріжжя – уродженку Красноярського краю, яка займалась антиукраїнською агітацією в інтернеті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що жінка спілкувалась з проросійські налаштованими друзями та громадянами РФ, що посилювало її проросійську позицію. Деструктивний контент вона отримувала у групах рашиської направленості, і розповсюджувала їх серед своїх знайомих в одному з популярних месенджерів.

Жінка заперечувала збройну агресію РФ проти України, підтримувала курс політичного керівництва Росії і прославляла дії ворожої армії.

Також викрито було ще одного жителя Запоріжжя, який раніше працював на одному з промислових підприємств регіону та захоплювався комунізмом та режимом Путіна. Він також просував антиукраїнські наративи.

Через особистий акаунт в одному із месенджерів він підтримував військову агресію РФ проти України і проведення ворогом так званої «спеціальної воєнної операції». Пости доповнював власними коментарями, де закликав скоритися «великій Росії» і позбавитись «укронацистів» при владі. 

Співробітники СБУ викрили кремлівських прибічників і припинили ворожу агітацію.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які агітатори використовували у протиправній діяльності.

Слідчі СБУ повідомили обом фігурантам повідомлено про підозру виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя