Переглянули регламент та провели інвентаризацію: в ОВА розповіли, як сьогодні працюють запорізькі «Пункти Незламності» | Новини Запоріжжя

Ворог не зменшує кількість обстрілів Запорізької області. Прицільно б’є і по житлових будинках і об’єктах критичної інфраструктури. В регіоні працюють 380 «Пунктів Незламності», які готові надати допомогу мешканцям під час атак і відключень світла.

Про це в етері телемарафону «Єдині новини» повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Ми дещо переглянули регламент роботи «Пунктів Незламності», буквально два тижні тому провели інвентаризацію. Основну мету «Пунктів Незламності» я б розділив на дві частини. Перша — це у випадку блекауту протягом чотирьох годин повністю запуститись в роботу і розпочати надавати нашим мешканцям можливість доступу до інтернету, мобільного зв’язку, електроенергії, гарячого чаю і всьому тому, що має бути у «Пункті Незламності», — зазначив очільник ЗОВА. — Друга функція — це мобільні «Пункти Незламності», які розгортаються безпосередньо на місці ворожих обстрілів і руйнувань. У випадку, якщо страждає цивільна інфраструктура, одноповерхові або багатоповерхові будинки, ми спільно з міською владою оперативно розгортаємо намети та автобуси, аби дати можливість нашим мешканцям хоча б відчути себе в якомусь приміщенні, щоб перевести подих і зрозуміти, куди рухатись далі. Наразі працюють обидві ці напрямки «Пунктів Незламності»».

Він зауважив, що 380 запорізьких «Пунктів Незламності» готові в будь-яку годину та пору року розгорнутися та працювати для допомоги мешканцям.

Про найближчу локацію у вашому населеному пункті можна дізнатися за телефонами: «Гаряча лінія» ОВА — 0 800 503 508. Контактний центр Запоріжжя — 15-80.

Держдеп США про безпілотники на Запорізькій АЕС: Росія грає в дуже небезпечну гру

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя