Карта бойових дій в Україні 6 серпня

Карта бойових дій в Україні 6 серпня

Карта бойових дій в Україні 6 серпня — фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/

Сьогодні, 6 серпня, в Україні розпочалася 529-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 6 серпня.

4 серпня українські війська завдали удару по російському нафтовому танкеру з військово-морського безпілотника. Ідентифікували танкер як танкер-хімовоз SIG, який зараз перебуває під санкціями США за постачання авіапалива російським військам до Сирії.

Українські чиновники повідомили морякам про те, що Україна може завдавати ударів по судах поблизу чорноморських портів Росії – це зважена відповідь на російські удари по Одесі.

Держгідрографія при Держморморському транспорті 4 серпня розмістила повідомлення морякам про «військову загрозу» в районі внутрішніх та зовнішніх рейдів портів Тамань, Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапс і Сочі.

Карта бойових дій 6 серпня –Карта бойових дій 6 серпня – Фото: understandingwar.org

5 серпня російські війська продовжували наступальні операції на північний схід від Куп’янська, але підтверджених досягнень не досягли. Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Ольшани (15 км на північний схід від Куп’янська) і Сіньківки (8 км на північний схід від Куп’янська).

Українські війська продовжували наступальні дії вздовж лінії Сватово-Кременної. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 серпня, показують, що українські війська просувалися на схід від Верхньокам’янського (18 км на південь від Кремінної).

Карта бойових дій 6 серпня –Карта бойових дій 6 серпня – Фото: understandingwar.org

Російські та українські джерела не повідомляли про продовження українських наземних атак на бахмутському напрямку 5 серпня.

Генштаб України повідомив, що українські сили перешкоджають просуванню російських військ поблизу Клищіївки (7 км на південний захід від Бахмута) і Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута).

Карта бойових дій 6 серпня –Карта бойових дій 6 серпня – Фото: understandingwar.org

Російські джерела стверджували, що 5 серпня українські війська здійснили обмежені невдалі наземні атаки вздовж фронту Авдіївка-Донецьк.

Російські війська 5 серпня продовжили наступальні дії на ділянці фронту Авдіївка-Донецьк та просунулися вперед. Їхні війська досягли незначних успіхів на південь від Красногорівки (22 км на південний захід від Авдіївки).

Легіон «Свобода Росії» (ЛСР) заявили 5 серпня, що вони знищили російський склад боєприпасів у Зайцевому Донецької області (21 км на південь від Бахмута). Геолокаційні кадри, опубліковані 5 серпня, показують вибух на російському складі боєприпасів на північний захід від Зайцева.

Карта бойових дій 6 серпня –Карта бойових дій 6 серпня – Фото: understandingwar.org

Російське джерело стверджувало, що українські сили здійснили обмежені наземні атаки на заході Донецької області 5 серпня та досягли обмеженого прогресу. Російський блогер стверджував, що українські сили здійснили атаки в районі Вугледару, просунулися та досягли російських оборонних рубежів.

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки в районі кордону на заході Донецької та східної Запорізької областей 5 серпня, але не здійснили підтверджених чи заявлених настань. Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно намагалися відобразити втрачені позиції поблизу Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки) та у напрямку Благодатного (5 км на південь від Великої Новосілки).

Карта бойових дій 6 серпня –Карта бойових дій 6 серпня – Фото: understandingwar.org

Українські війська 5 серпня проводили контрнаступну операцію на заході Запорізької області, але не підтвердили наступу. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують контрнаступні дії у Мелітопольському напрямку (західний район Запорізької області). Російський військовий блогер стверджував, що українські війська просуваються поблизу Орєхова і що українські піхотні групи продовжують атакувати російські позиції вздовж лінії Копані-Роботино-Вербово (10 км на південний захід від 17 км на південний схід від Орєхова).

Карта бойових дій 6 серпня –Карта бойових дій 6 серпня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 6 серпня –Карта бойових дій 6 серпня – Фото: understandingwar.org

Пов’язаний із Кремлем військовий блогер заявив, що українські війська активізують операції на лівому (східному) березі Дніпра. Він стверджує, що українські сили посилили активність у дельті Дніпра, посилили обстріли по Олешках (7 км на південний схід від Херсона), продовжують утримувати позиції біля Антонівського мосту та прилеглої дачної зони.

Карта бойових дій 6 серпня –Карта бойових дій 6 серпня – Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя