Збитки для екології Запоріжжя через війну перевищили 40 мільйонів гривень

Збитки для екології Запоріжжя через війну перевищили 40 мільйонів гривень.

Збитки для екології Запоріжжя через війну перевищили 40 мільйонів гривень. Фото: zp.gov.ua

Сума збитків у жовтні 2023 року через засмічення природного середовища Запоріжжя внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну перевищила 40 мільйонів гривень.

Як повідомили в управлінні з питань екологічної безпеки Запорізької міськради, інформація про розміри збитків для земельних ресурсів включає в себе і події, які відбулися протягом 2022 року. Це пов’язано з тривалим збором та аналізом інформації, яка враховувалася під час розрахунків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, повна сума розрахованих збитків внаслідок засмічення земельних ресурсів Запоріжжя становить 40 300 842,76 гривень. А сума збитків внаслідок забруднення земельних ресурсів — 6 275 321,27 гривень. Збитки, завдані атмосферному повітрю, у жовтні 2023 року не розраховувались.

В управлінні також нагадали, що засміченими вважаються землі, якщо на відкритому ґрунті наявні сторонні предмети та сміття, яке вже призвело або може призвести до забруднення навколишнього середовища.

Забруднені землі – ті, в складі яких виявлено негативні зміни, що сталися в результаті впливу сторонніх чинників.

Нагадаємо, раніше RADA.zp.ua писав про те, що у Запорізькій ОВА повідомили про нераціональне використання майже 2 мільйонів гривень в екологічній сфері. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя