Обмін військовополоненими: серед звільнених є мешканці Запорізької області | Новини Запоріжжя

Вчора, 8 лютого, відбувся черговий обмін військовополоненими. Додому повернулись 100 українських захисників. Серед них є і мешканці Запорізької області.

Про це повідомила Вікторія Галіціна, начальниця Бердянської міської військової адміністрації.

«Отримали підтвердження про звільнення з полону бердянців! На даний момент маємо два підтверджених факти про повернення додому двох наших земляків», — написала Галіціна.

За даними порталу «Бердянськ онлайн» один зі звільнених з полону бердянців — Артем Дмитрик. У морській охороні Артем служив з осені 2018. Він завжди мріяв про службу у морі. Перед тим, як став морським прикордонником працював на риболовних катерах у Бердянську. Восени 2019-го перевівся з Одеси до Маріупольського загону морської охорони.

«Перед початком повномасштабного вторгнення чоловік перебував постійно на службі: з 14 по 24 лютого ми бачилися всього двічі по дві години. Вдруге — 23 лютого. Тоді нашому сину було тільки сім місяців, Артем прощався з нами не так, як завжди перед виходом у море» — розповідала виданню «Свої» дружина захисника Катерина.

Катерина каже, почувши перші вибухи, зателефонувала чоловіку і він сказав негайно виїжджати з Бердянська.

З першого дня повномасштабної війни Артем у складі 23-го загону Морської охорони Державної прикордонної служби України боронив кордон Азовського моря. Прикордонники брали участь у боях за Маріуполь, згодом перейшли на металургійний комбінат «Азовсталь» та тримали оборону до останнього разом з іншими підрозділами та захисниками.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 31 січня відбувся обмін військовополоненими. Додому повернулись 207 захисників України, серед них є і мешканців Запорізької області. Серед них 53 захисники, які воювали в Запорізькому регіоні та 25 мешканців Запорізької області.

На Запорізькому напрямку противник влаштував масовану атаку дронами

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя