З автоматниками обходила домівки під час псевдовиборів у Запорізькій області: затримано секретаря «виборчкому РФ» | Новини Запоріжжя

Після окупації Чернігівського району фігурантка справи підтримала російську окупаційну владу. За це вони її призначили так званим секретарем місцевого «виборчкому Росії».

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Колаборантка їздила до РФ на курси «організація діяльності виборчої комісії», де отримала «сертифікат російського центру навчання виборчим технологіям» при російському центрвиборчкомі.

У вересні 2023 року разом з автоматниками вона обходила приватні будинки та закликала людей «голосувати» за російських «кандидатів» до окупаційних «законодавчих зборів Запорізької області РФ». Якщо люди відмовлялися голосувати, їм погрожували автоматники.

За участь у проведенні псевдовиборів окупаційна влада заплатила їй 5 тисяч доларів і дала право вільного пересуватися тимчасово захопленою частиною регіону.

Колаборантку затримали на Вінниччині, куди вона виїхала, щоб сховати у родичів отримані від агресора гроші. Затриману доправили до Запоріжжя та повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території» Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 10 років ув’язнення.

Зрадив присягу й перейшов на бік ворога: експоліцейському із Запорізької області інкримінують державну зраду.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя