Українські війська мають «частковий успіх» на захід від Вербового – Тарнавський

Українські війська мають "частковий успіх" на захід від Вербового – Тарнавський.

Українські війська мають "частковий успіх" на захід від Вербового – Тарнавський. Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff

Українські військові продовжують здійснювати наступальні операції на Мелітопольському напрямку і мають «частковий успіх» західніше від Вербового Запорізької області. Про це повідомив 9 жовтня командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті заявив, що російські війська посилюють мінування в районі Роботиного-Вербового і намагаються закріпити українські сили на ділянках фронту подалі від західної частини Запорізької області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Представник Українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська продовжують зміцнювати свою оборону навколо Токмака. Місто перетворилося на фортецю, оточену круговими оборонними лініями.

На початку жовтня у ISW зазначали, що російські війська проводять тактичні контратаки в районі Роботиного, і що це є елементом еластичної оборони проти наступальних дій ЗСУ.

Після звільнення Роботиного українські війська продовжували наступ на захід Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя