За вихідні окупанти завдали 300 ударів по Запорізькій області: двоє поранених, — ФОТО | Новини Запоріжжя

10 та 11 лютого військові РФ здійснили 300 атак по території Запорізької області. Били з авіації, реактивних систем залпового вогню та артилерії, застосували безпілотники по об’єктах житлової та цивільної інфраструктур Пологівського та Василівського районів. У результаті обстрілів поранення отримали двоє жителів Степногірська.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

За дві доби правоохоронці зареєстрували 10 повідомлень про руйнування. Влучання зафіксовані у Гуляйполі, Залізничному, Гуляйпільському, Новодарівці, Роботиному, Малій Токмачці, Новоданилівці, Новоандріївці, Полтавці, Рівнопіллі, Левадному, Чарівному, Малинівці, Щербаках, Білогір’ї, Новоандріївці, Червоному, Степногірську, П’ятихатках, Приморському, Степовому, Кам’янському, Плавнях, Лобковому.

Внаслідок збройних атак у прифронтових населених пунктах зруйновані приватні та багатоквартирні будинки, пошкоджені гаражні та господарські приміщення. У Степногірську в результаті обстрілу поранено літнє подружжя 76 та 81 років, їх доставили до лікарні.

Працівники поліції та СБУ зібрали докази воєнних злочинів і відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація — ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Шантаж і залякування: окупанти продовжують примусову паспортизацію на тимчасово захопленій території

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя