У Запорізькій області окупанти посилено будують нові багатокілометрові лінії оборони | Новини Запоріжжя

Військові РФ укріплюють свої фортифікаційні споруди на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Вони також збільшують протяжність багатокілометрових окопів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на аналіз супутникових знімків.

Свіжі укріпрайони ЗС РФ (чорні лінії) та окопи і траншеї на тимчасово окупованих територіях півдня України

Через наступальну операцію Збройних сил України російські загарбники з літа розширюють системи оборони другого ешелону. Менше ніж за місяць 35-кілометрова лінія окопів з’єднала зі сходу на захід селища Красна Поляна і Червоноселівка. Вона стала продовженням укріпрайону, який ще на 30 км простягався зі сходу від міста Пологи до селища Тернове.

Лінія оборони Пологи-Червоноселівка-Красна Поляна, 13.09.2023.

Ймовірно будівельні матеріали та техніку на позиції окупантам доставляють маріупольського порту, куди окупанти регулярно по морю звозять ліс та залізобетонні елементи з РФ. На зворотному шляху вивозять крадене в України зерно і метал.

Партизанський рух «Маріуполь. Спротив» декілька разів на тиждень фіксує цивільні вантажівки з будматеріалами, які рухаються у бік Нікольського по трасі Н08 на окуповану частину Запорізької області. Довкола Нікольського, і обабіч цього автошляху, на відрізку у 50 км від Маріуполя до Розівки, російська армія також проводить фортифікаційні роботи.

Зміни ландшафту між н.п. Нікольське та Паннівка, 13.09.2023.

На південь від селища Червоноселівка, з інтервалом у 15 кілометрів один від одної, розташовані ще два нових російських укріпрайони. Кожен з ним не менше 20 кілометрів завдовжки.

Лінії оборони «розрізають» Запорізьку область із заходу на схід, по лініях Олексїївка – Більманка – Благовіщенка у Пологівському районі та Обіточне – Андріївка – Берестове у Бердянському районі.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», з вересня минулого року військові російської армії не припиняють будівництво укріпрайонів навіть у глибокому тилу Запорізької області. Нові лінії оборони у тимчасово окупованому Бердянському районі тягнуться на сотні кілометрів.

Російські окупаційні війська посилюють свою оборону. Мешканці тимчасово окупованих територій Запорізької області спостерігають рух техніки й збільшення російських загарбників. За останній місяць окупанти розширили укріплення поблизу Бердянська. За кілометр від Мелітополя, ворог почав готувати річку Молочну як оборонну споруду: зрізають береги, щоб вони були непроїзними.

Дають добу для збору речей: окупанти займають будинки людей на Запоріжжі

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя