У Запоріжжі злочинна група допомагала ухилянтам незаконно перетинати кордон: справу скерували до суду | Новини Запоріжжя

Слідчі обласного главку поліції скерували до суду обвинувальний акт відносно чотирьох членів угруповання, які за гроші виготовляли фіктивні документи для військовозобов’язаних, що надавало їм право уникнути мобілізації та виїхати за кордон.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Незаконну діяльність членів організованої злочинної групи припинили навесні минулого року. Нагадаємо, четверо ділків 1963, 1984 та 1992 років народження організували злочинну діяльність щодо виготовлення для чоловіків призовного віку підроблених документів. За гроші вони обіцяли зробити тимчасові військові посвідчення, довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби із подальшим зняттям з обліку. Крім того, вони сприяли незаконній легалізації іноземців в Україні.

Правоохоронці попередили виїзд за межі України п’ятьох чоловіків призовного віку, які скористались їхніми «послугами». Ухилянтам за використання підроблених документів повідомили про підозру (ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

На цей час слідчі завершили досудове розслідування відносно членів організованої злочинної групи та скерували обвинувальний акт до суду. Їм інкримінують 24 злочинні епізоди, які передбачені ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Виготовляли документи для уникнення мобілізації та виїзду за кордон: у Запоріжжі викрили злочинну схему

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя