У Запоріжжі на сирени додатково виділили ще більше мільйона гривень

У Запоріжжі на сирени додатково виділили ще більше мільйона гривень.

У Запоріжжі на сирени додатково виділили ще більше мільйона гривень. Фото: pixabay.com

Запорізькі депутати на 20-й сесії міської ради розглянули питання щодо внесення змін до цільової програми розвитку цивільного захисту населення та території міста Запоріжжя.

Виявилося, що для підключення існуючих 15 засобів оповіщення КП «Запоріжміськсвітло» до місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення потрібно придбати обладнання для передавання даних у кількості 10 контролерів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з проведеною процедурою закупівлі, виявилося, що ціни за обладнання зросли. Отже, заступник міського голови Олександр Власюк висунув пропозицію щодо збільшення фінансування на придбання 6 контролерів на суму 1 мільйон 8 тисяч гривень (вартість одного контролеру в комплекті складає 168 тисяч).

Висвітливши це питання, він пояснив, що деякі об’єкти все ще обслуговуються людьми, які активують сигнали повітряної системи, і місто прагне встановити обладнання, яке автоматично інформуватиме громадян про тривогу.

У рамках цієї програми також виділено 15 мільйонів гривень на поточний ремонт 20 найпростіших укриттів, за якими відповідає департамент управління активами.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя