Компанія «Ленд Дівелопмент» подала в суд на Запорізьку міськраду і вимагає скасувати перейменування скверу в центрі міста | Новини Запоріжжя

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ленд Дівелопмент» звернулось з позивом до суду і вимагає визнати протиправним та скасувати рішення Запорізької міської ради «Про перейменування скверу Яланського на сквер Дениса Тарасова у місті Запоріжжі».

Про це повідомила родина Дениса Тарасова.

Рівно рік тому, на позачерговій сесії Запорізької міської ради депутати підтримали проєкт рішення про перейменування скверу Яланського на сквер Дениса Тарасова. До початку повномасштабного вторгнення чоловік захищав інтереси противників будівництва торгівельно-розважального центру навпроти ТРЦ «Україна». У 2022 році Тарасов долучився до лав територіальної оборони в якості сержанта стрілецького взводу. Він загинув 8 січня 2023 року від рук російських загарбників.

Наразі ТОВ «Ленд Дівелопмент» звернулось до Запорізького окружного адміністративного суду із позовом до Запорізької міської ради в якому вимагає визнати протиправним перейменування скверу.

«Напевно, це буде прецедент в Україні, коли сквер названий на честь людини, яка раніше захищала інтереси Запоріжжя, потім добровільно пішов захищати Україну, буде знов перейменований. Методи, ну дуже нагадують методи московії – воювати проти мертвих це їх почерк, — йдеться у заяві родини Денисова. — Але справа Дениса не забута, завтра 5 березня о 15:00, в Орджоникідзевському суді, відбудеться суд про скасування рішень Запорізької міської влади про передачу скверу «Ленд Дівелопмент». Запрошуємо всіх небайдужих»

Відзначимо, дана земельна ділянка була надана у довгострокову оренду Кальцеву, який планував збудувати тут підземний торгівельно-розважальний центр зі збереженням зелених насаджень. Наприкінці 2018 року Володимир Кальцев публічно презентував проєкт будівництва наземного торгового центру та благоустрій прилеглої території, але далеко не всім запорожцям сподобалась ця ідея. Конфлікт між підприємцем та громадськістю назрів після видалення дерев у сквері.

Виніс плити для бронежилета: у Запоріжжі пограбували будинок безвісти зниклого військового

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя