У Запоріжжі гасили пожежу в багатоповерхівці: евакуювали п’ятьох дорослих, дитину та тварин, — ФОТО, ВІДЕО  | Новини Запоріжжя

17 листопада о 9:14 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у п’ятиповерхівці в одного із районів Запоріжжя. У квартирі на другому поверсі загорілися речі та меблі на площі 40 квадратних метрів. 

Про це повідомляє ДСНС у Запорізькій області. 

Під час пожежі рятувальники, застосовуючи кисневі маски, евакуювали 5 дорослих та одну дитину з інвалідністю. Також допомогли винести на свіже повітря домашніх тварин. Одну жінку передали лікарям «швидкої», інші від допомоги відмовилися.

Вогонь поширився усією квартирою, в якій розміщувалося багато легкозаймистих речей, утворилася сильна задимленість. Рятувальникам вдалося запобігти розповсюдженню вогню на сусідні квартири. Через сильне задимлення вони працювали в апаратах на стисненому повітрі. 

Як з’ясувалося в ході попереднього розслідування, власниця оселі увімкнула електрообігрівач в кімнаті, і паралельно з цим — електричний чайник на кухні. Через перенавантаження мережі обігрівач загорівся. 

На місці працювали 16 рятувальників та 5 пожежних машин.

На Запорізькій АЕС відключилися дизель-генератори через дії окупантів: подробиці

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя