Карта бойових дій в Україні 29 липня

Карта бойових дій в Україні 27 липня -

Карта бойових дій в Україні 27 липня — фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 28 липня, в Україні розпочалася 521-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 29 липня.

Українські війська вели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту та просунулися вздовж лінії Сватово-Кременна, поблизу Бахмута та вздовж кордону Донецько-Запорізької області.

Російські війська 28 липня вели наступальні дії на лінії Сватово-Кременна, поблизу Бахмута та в районі кордону Донецько-Запорізької області, на окремих ділянках просунулися вперед.

Російська влада продовжує депортувати українських підлітків до Росії під виглядом програм літніх таборів.

Карта бойових дій 29 липня –Карта бойових дій 29 липня – Фото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступ у районі Кремінної та здобули перемог 26 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 25 липня, показують, що російські війська просунулися на південь від Діброви (7 кілометрів на південний захід від Кремінної.Карта бойових дій 29 липня –Карта бойових дій 29 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 29 липня –Карта бойових дій 29 липня – Фото: understandingwar.org

Російські джерела стверджували, що 28 липня українські сили здійснили наземні атаки вздовж лінії Сватово-Кременна та просунулися незначно. Українські сили продовжували наступальні операції поблизу Бахмута і просунулися на понад 1200 метрів. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 27 липня повідомила, що українські війська продовжують наступ на південь від Бахмута, а Генштаб України 28 липня повідомив, що продовжуються бої на північ від Бахмута та на південь від Бахмута поблизу Клищіївки, Курдюмівки та Андріївки.

Карта бойових дій в Україні 29 липня фото 1Карта бойових дій в Україні 29 липня фото 1

Російські джерела стверджували, що російські війська контратакували проти українських військ поблизу Старомайорського, але не уточнювали результату. У Генштабі України повідомили, що російські військовослужбовці, у тому числі 247-го гвардійського десантно-штурмового полку (7-ї дивізії ВДВ), відмовилися брати участь у бойових завданнях під Старомайорським через значні втрати росіян та перемог українських військових.

Карта бойових дій 29 липня –Карта бойових дій 29 липня – Фото: understandingwar.org

Численні російські джерела стверджували, що українські сили невдало атакували російські сили поблизу Роботиного (10 км на південь від Орєхова). Українське джерело стверджувало, що українські сили почали атакувати російські позиції поблизу Вербового (20 км на південний схід від Оріхова) – ймовірно, посилаючись на атаки, які спостерігалися 27 липня.

Карта бойових дій 29 липня –Карта бойових дій 29 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 29 липня –Карта бойових дій 29 липня – Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя