У захопленому Енергодарі окупанти мобілізують пенсіонерів в ряди агітаторів | Новини Запоріжжя

Пропагандисти з Москви вирішили залучити до своїх заходів пенсіонерів, які мають хороші навички комунікації. Діють за зразком існуючих на території РФ «загонів Путіна».

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Перший такий осередок, який назвали «совет ветеранов», окупанти створили у тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області. Першочергово вони будуть на камеру розказувати у місцевих медіа наскільки «погано їм жилось при Україні».

З наближенням запланованих у РФ на березень псевдовиборів президента, дані особи будуть проводити пропутінську агітацію.

За участь у таких пропагандистських гуртках пенсіонерам видаватимуть додаткові продуктові набори та ліки.

Таким чином Кремль намагається мобілізувати покоління, яке ще пам’ятає про радянський «комсомол» та ностальгує за СРСР. Очікується, що вони будуть розказувати мешканцям тимчасово окупованої території про «велике майбутнє» з РФ. Цим вони намагатимуться заангажувати молодше покоління, а також запевнятимуть росіян у правильності дій окупаційних військ.

«Свідома участь у пропагандистських організаціях, сприяння та виправдовування окупації України є злочином, який передбачає кримінальну відповідальність», — нагадує Центр національного спротиву.

Через брак кадрів в окупований Мелітополь завезли медиків із Санкт-Петербурга

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя