У поліції назвали тип ракет, якими ворог гатив по Запоріжжю | Новини Запоріжжя

Вранці 29 січня за годину (з 7:30 до 8:25) ворог завдав 12 ракетних ударів по Запоріжжю. Внаслідок ворожих обстрілів загинули 9 мирних жителів. Ще 13 людей отримали поранення.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Один з ударів був завданий по приватному сектору. Два будинки зруйновано вщент. Також ворожі удари були завдані по промисловому об’єкту та відкритим ділянкам місцевості.

Як уточнюють у ДСНС у Запорізькій області, внаслідок обстрілів виникли 4 пожежі на територіях підприємств та гаражного кооперативу. Пожежники ліквідували займання на загальній площі 674 квадратних метри. Під час гасіння пожеж надзвичайники проводили аварійно-рятувальні роботи щодо пошуку людей під завалами. Загалом від ГУ ДСНС для ліквідації пожеж та наслідків обстрілу залучалося 125 рятувальників та 26 одиниць техніки.

У поліції повідомили, що вчора ворог бив по обласному центру ракетами типу «Х-101» та «Циркон» (перспективна протикорабельна гіперзвукова крилата ракета з гіперзвуковою повітряно-реактивною рушійною установкою, що знаходиться на етапі розробки та випробувань у РФ).

Крім того, вчора російські військові обстріляли Пологівський та Василівський напрямок. У прифронтових містах та селах зруйновано будинки людей, пошкоджено господарські споруди та території домоволодінь.

Слідчими поліції та Служби безпеки України відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», а також ч. 1 та ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Сили оборони відбили атаки противника в районі Вербового.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя