Ворог створив «військкомат» у Запорізькій області: кого призначили начальником | Новини Запоріжжя

Російська окупаційна влада створює мережу органів Міністерства оборони на окупованій частині Запорізької області. Наприкінці липня цього року у російському «Єдиному державному реєстрі юридичних осіб» з’явилася інформація про створення «Федеральної казенної установи «Військовий комісаріат Запорізької області».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Виконуючим обов’язки керівника призначено підполковника Дмитра Кучабського. До цього він був військкомом Єврейської автономної області РФ, а раніше — заступником військкома Амурської області.

Дмитро Кучабський

Згідно з реєстрацією, військкомат знаходиться у Мелітополі за адресою: вулиця Карла Маркса (Михайла Грушевського), 5. У комплексі приміщень за цією адресою до повномасштабного вторгнення розміщувалася Мелітопольська міська рада та редакція місцевих ЗМІ. Наразі тут зареєстровані адміністрація окупаційного уряду, «народне ополчення» та адвокатська палата.

Ймовірно, військкомат розміщуватиметься не за адресом реєстрації. Наприклад, зареєстроване за вказаною вище адресою «ополчення» розташувалося в будівлі по вулиці Михайла Грушевського, 35.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», самопроголошений губернатор Запорізької області Євген Балицький оголосив про створення «народного ополчення». На службу прийматимуть людей різного віку та будь-якої спеціальності. Оскільки черги у «добровольчі формування» немає не виключена примусова мобілізація.

Також, у Запорізькій області окупанти набирають людей до «добровольчих» підрозділів.

Наприкінці червня стало відомо, що за указом самопроголошеного губернатора регіону Євгена Балицького вже працюють 44 «військово-облікові столи». На облік беруть чоловіків призовного віку та тих, хто у запасі. За даними російської окупаційної влади, на військовий облік уже поставлено понад 1500 осіб.

В окупованому Бердянську ворог почав ретельно перевіряти дітей.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя