Воював на боці окупантів: мешканцю Мелітополя, якого полонили під Куп’янськом, повідомили про підозру у держзраді | Новини Запоріжжя

Служба безпеки зібрала доказову базу на мелітопольця, який воював проти Сил оборони на східному фронті.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства та військової контррозвідки СБУ, взятим у полон ворожим розвідником є мешканець Мелітополя, який понад 12 років проживав на території Росії.

Після початку повномасштабного вторгнення він добровільно «мобілізувався» до підрозділу Південного військового округу РФ.

У жовтні 2023 року чоловік «записався» до рядів окупаційних угруповань РФ та пройшов бойову підготовку на полігоні поблизу Курська. Після тренувань його включили до складу штурмової групи та відправили на передову у Харківській області.

У ході жорстоких боїв під Куп’янськом восени 2023 року розвідник штурмової групи окупантів потрапив у полон. При цьому весь його підрозділ у складі 30 військових РФ був знищений.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Минулої доби ворог вперше за багато днів не намагався штурмувати Оріхівський напрямок

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя