Ворог завіз лікарів на окуповану частину Запорізької області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області більша частина медичного персоналу не пішла на співпрацю із загарбниками. Через це є суттєвий дефіцит кадрів у регіоні: не вистачає 70% медичного персоналу.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

На ротаційній основі окупаційна влада завозить на підконтрольну їм частину Запорізької області лікарів. За такі «відрядження» російські медичні працівники отримують премії. Цього разу до регіону прибули лікарі з Карелії, зокрема: анестезіологи, хірург-онколог, лікарі УЗД-діагностики та терапевти.

Водночас якість і доступність медичних послуг для місцевого населення залишається на критично низькому рівні, оскільки допомогу насамперед надають російським військовим.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», з 1 січня 2024 року, на тимчасово окупованих територіях люди можуть отримати медичну допомогу лише за наявності російського медичного страхування, яке можуть оформити ті, хто має паспорт країни-агресора.

Російські загарбники допускають мешканців Мелітопольщини до амбулаторій тільки за наявності російського паспорта, СНІЛС та російського медичного страхування.

А в деяких селах регіону загарбники розформовують пункти «швидкої допомоги» через відсутність фінансування.

Загарбники почали відкривати нічні клуби в окупованому Бердянську.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя