Збільшили податкове навантаження та організували референдум: встановлені особи ще двох колаборантів із Запорізької області | Новини Запоріжжя

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру, згідно з частиною 5 статті 111-1 «Колобараційна діяльність» Кримінального кодексу України голові окупаційної «Новоуспенівської сільської адміністрації Мелітопольського району» та його заступнику. Вони добровільно почали співпрацювати із російськими загарбниками.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Колишній землевпорядник Новоуспенівської громади, після призначення російськими окупантами на посаду, посилив податкове навантаження на підприємців району, щоб фінансувати незаконну адміністрацію та представників країни-агресора. Організував та забезпечив примусову паспортизацію місцевого населення.

Він також видав наказ, згідно з яким окупанти мали право керувати захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту та зв’язку, що перебувають у комунальній власності.

Посаду заступника окупаційної «Новоуспенівської адміністрації» отримав колишній голова Запорізької сільської ради Веселівського району, який із перших днів повномасштабного вторгнення співпрацював із російськими окупантами. Він допомагав окупаційному голові керувати громадою та організував проведення псевдореферендуму.

Наразі зловмисники ховаються на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Співробітники Служби безпеки України проводять комплексні заходи щодо притягнення їх до відповідальності.

Вилучають табельну зброю та патрулюють вулиці міста: у Запорізькій області судитимуть колишніх правоохоронців.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя