Ворог запустив виробництво БПЛА у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Очільник окупаційної адміністрації РФ у тимчасово захопленій частині Запорізької області Євген Балицький заявив, що росіяни розпочали виробництво безпілотних літальних апаратів на підконтрольній їм частині Запорізької області. На виробничій базі проєктують та збирають ударні безпілотники, квадрокоптери та розвідувальних апаратів.

Своєю чергою новопризначений окупаційний «сенатор» Дмитро Рогозін запропонував надавати пільги приватним інженерним компаніям РФ, які розробляють та виробляють безпілотники, щоб на підконтрольній росіянам частині Запорізької області вони створювали свої «конструкторські бюро» та «виробничі можливості» для створення безпілотників.

Гауляйтер Євген Балицький заявив, що ці безпілотники передаватимуть батальйону Судоплатова та російським збройним силам для роботи на Запорізькому напрямку.

«Тепер є велика база для навчання безпосередньо на тих літальних апаратах, які застосовуватимуться у виконанні бойових завдань», — заявив Балицький.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», одному з керівників так званого «Государственного унитарного предприятия Добровольческий батальон имени П.А. Судоплатова» заочно повідомили про підозру. Створений нібито для охорони особливо важливих і стратегічних об’єктів регіону «добробат Судоплатова» насправді був створений для особистої охорони Балицького та захисту його бізнес-інтересів. За завданням гауляйтера вони займалися рекетом, захоплювали приватні підприємства та залякували бізнесменів для поповнення скарбниці окупантів та їхнього запорізького намісника.

У Запорізькій області підпілля ліквідувало кілька російських «казаків».

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя