Вербував людей працювати на російські спецслужби: повідомлено про підозру «блогеру» із Запорізької області | Новини Запоріжжя

Проросійський мешканець тимчасово окупованої Василівки у телеграм-каналі вів блог, у якому вербував людей працювати на російські спецслужби. На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану» Кримінального кодексу України.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Прихильник «російського миру» працював на ФСБ і під виглядом місцевого блогера, формував агентурні мережі ворожої спецслужби у підконтрольних українській владі районах Запорізької області.

Для вербування він використовує свій телеграм-канал, в якому до 30 тисяч підписників, він закликає «зливати» російським окупантам інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Охочих «допомогти» агресору блогер одразу виводив на прямий зв’язок із кадровим співробітником ФСБ.

Також у своєму блозі «блогер» подавав спотворену інформацію про ситуацію на фронті та дискредитує українських захисників.

У ході спецоперацій Служба безпеки України на підконтрольній території регіону затримала трьох «підопічних» блогера, який наразі ховається від правосуддя на тимчасово окупованій частині півдня України.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», у травні у Запоріжжі затримали двох російських агентів. Фігуранти збирали погодинну інформацію про місця тимчасового базування та маршрути переміщення українських захисників. Згодом СБУ опублікувала розмову російських агентів, які готували теракт у Запоріжжі. Пізніше було затримано третього учасника агентурної мережі ФСБ. Під ліжком шестирічної доньки він складав незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

Забезпечив оформлення ліцензій: експрацівника Запорізької АЕС судитимуть за співпрацю з агресором

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя