Вимагав гроші за рекламу: сталі відомі подробиці затримання запорізького посадовця, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Завідувач сектору одного із департаментів Запорізької міської ради вимагав від підприємця гроші за дозвільні документи на розміщення зовнішньої реклами. Його затримали на гарячому під час отримання частини суми. Посадовцю може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

За даними слідства, 49-річний посадовець вимагав від підприємця гроші за погодження та видачу дозвільних документів на розміщення зовнішньої реклами в Запоріжжі. За свої послуги він запросив 50 тисяч гривень.

11 січня його затримали під час одержання чергової частини визначеної суми за «вирішення питання». Загалом задокументовано отримання ним 31 тисячі гривень.

Цього ж дня поліцейські провели низку обшуків на роботі та в його помешканні. Вилучили 2000 гривень та 500 доларів США, п’ять мобільних телефонів, комп’ютерну техніку, блокнот з чорновими записами, документацію. Все направили на експертизу.

Посадовця затримали, йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, як повідомляв секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, мова йде про завідувача сектору, головного художника міста Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради.

Мешканець Запорожжя воював на стороні загарбників: який вирок винесли зраднику

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя