Тисячу дронів-камікадзе передали запорізьким захисникам: яке ще озброєння планують закуповувати для військових | Новини Запоріжжя

Першу 1000 FPV-дронів передали захисникам, які воюють на Запорізькому напрямку. Кошти на них передавали громади регіону.

Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

Перший мільярд для армії вже надійшов до оборонного фонду Запорізької області. Першу партію придбаних FPV-дронів передали захисникам. На цьому зупинятися не планують, зазначив очільник Запорізької ОВА. За словами захисників, на сьогодні основна загроза на фронті — FPV-дрони та FPV-дрони з системою нічного бачення, які ворог вже має на озброєнні, а українські захисники мають отримати їх в найкоротші терміни.

«Бо ми перестаємо бути на рівних, а нам треба бути попереду. 1000 FPV-дронів — насправді це на тиждень. Тому точно будуть наступні партії та основні постачання від Міністерства оборони. Ми закриватимемо вкрай нагальну потребу нашим запорізьким бригадам, — сказав посадовець. — Найближчим часом будуть не тільки FPV-дрони, а й спостережні дрони, мавіки. Ми також будемо озброювати наших військових засобами РЕБ, що зберегти життя військовим та техніку».

Встановлюють РЕБи між будинками та переписують номери авто: в Запорізькій області ворог посилив фільтрацію

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя