Вилучають табельну зброю та патрулюють вулиці міста: у Запорізькій області судитимуть колишніх правоохоронців | Новини Запоріжжя

Четверо колишніх правоохоронців порушили присягу й добровільно перейшли на бік російських загарбників. Спочатку вони пішли на «службу» до окупаційної «народної міліції смт Якимівка», а потім до так званого «Відділу поліції № 3 (дислокації смт Якимівка) УВС по м. Мелітополь та Мелітопольському районі ГУВС Запорізької області».

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

Підозрювані у складі псевдоправоохоронного органу забезпечують охорону, вживають заходів щодо незаконного вилучення табельної зброї та спеціальних засобів, патрулюють окуповану територію Якимівки. Також вони допомагають встановлювати особи людей, які не підтримують та опираються окупаційному режиму.

Наразі фігурантів справи звільнено з органів Національної поліції України. За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальні акти щодо чотирьох правоохоронців за фактом державної зради, згідно з частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

Вчитель інформатики із Запоріжжя координував ворожі удари ракетами С-300.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя