Здавав патріотів та став «представником коменданта Токмака»: СБУ виявила ще одного колаборанта на Запоріжжі | Новини Запоріжжя

Співробітники Служби безпеки України встановили особу чергового зрадника у Запорізькій області.

Про це повідомляє Запорізька ОВА з посиланням СБУ.

За даними слідства спецслужби, через проросійські погляди відомий у Токмаку підприємець, голова спілки ветеранів Афганістану з початком широкомасштабного вторгнення свідомо пішов на співпрацю з окупантами.

З березня 2022 року він активно співпрацює з військовими та представниками незаконних збройних формувань РФ у тимчасово окупованому Токмаку.

На початку окупації Пологівського району він в обмін на лояльне ставлення окупантів схиляв співробітників райвідділу поліції до співпраці з окупаційною владою у складі «народної міліції» та сприяв представникам РФ у формуванні незаконного правоохоронного органу. За ці «старання» його призначили «представником коменданта м. Токмак».

На своїй «посаді» підприємець почав виконувати вказівки окупантів, зокрема, брав активну участь у створенні фортифікаційних споруд на території міста. Також за його «наводкою» окупанти схопили українських патріотів, які за допомогою квадрокоптера фіксували місця розташування військових підрозділів та техніки окупантів і передавали ЗСУ.

Наразі йому оголошено підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Полігони, мінування та забруднення: як російська армія знищує південь Запорізької області та унікальну екосистему Азовського моря

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя