Відзавтра в Запоріжжі відкриють двосторонній проїзд на вантовому мосту

Відзавтра в Запоріжжі відкриють двосторонній проїзд на вантовому мосту -

Відзавтра в Запоріжжі відкриють двосторонній проїзд на вантовому мосту — фото: RADA.zp.ua

Внаслідок ракетної атаки на ДніпроГЕС, 22 березня, тимчасово обмежено рух транспорту. Для зʼєднання лівого і правого берегів у Запоріжжі буде запущено новий механізм проїзду.

Як повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, вже завтра 30 березня буде відкрито двосторонній проїзд через «новий» вантовий міст у Запоріжжі. 

— Опрацьовуємо новий механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя — без заторів. Рух по «новому» мосту замість одностороннього зробимо двостороннім», — повідомив він. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Федоров зазначив, що було проведено спільну нараду з представниками обласної та міської влади, служби відновлення доріг, патрульної поліції, гідроелектростанції. 

Головна мета — розвантажити ГЕС і перерозподілити потік машин по Запоріжжю так, щоб водії рухалися комфортно і безпечно. 

Відзавтра в Запоріжжі відкриють двосторонній проїзд на вантовому мосту -Відзавтра в Запоріжжі відкриють двосторонній проїзд на вантовому мосту — фото: RADA.zp.ua

— Для цього розробляємо нову схему організації дорожнього руху: оновлюємо механізм двостороннього руху на греблі, направляємо потік транспорту через незавантажені вулиці та інші мости, місто забезпечує нові дорожні знаки та розмітку, — зазначав рвніше голова ЗОВА.

В ОВА також зазначили, що по балковому мосту рух залишиться одностороннім.

Найближчими тижнями, зазначив Федоров, планують представити план відновлення ДніпроГЕС, щоб повністю забезпечити проїзд через річку Дніпро.

Наразі на греблі ДніпроГЕС відкрито авторух однією смугою в кожному напрямку зі швидкісним обмеженням 30 км/год.

Нагадаємо, зранку, 22 березня, армія РФ випустила 8 ракет по ДніпроГЕС, завдавши обʼєкту серйозних пошкоджень. Крім самих станцій — ГЕС-1 та ГЕС-2, ворожий обстріл пошкодив дорожнє полотно ДніпроГЕС, що ускладнило проїзд.

Завдяки злагодженій роботі всіх служб в той же день вдалось запустити рух транспорту греблею, але не повністю, а частково.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя