У Запорізькій області окупаційна влада вилучила у жінки трьох доньок: дітей вдалося повернути | Новини Запоріжжя

У березні минулого року до поліції надійшла інформація про те, що в одному з окупованих сіл Пологівського району Запорізької області представники окупаційної так званої влади вилучили у жінки трьох малолітніх дітей.

Про це повідомляє Центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Малеча мешкала з матір’ю, родина знаходилась на обліку як неблагополучна. Відсутність доступу до території, яка на сьогодні є окупованою, унеможливлює не тільки вичерпну фіксацію всіх злочинів, що там вчиняються, але й ускладнює їх розкриття.

Проаналізувавши інформацію з відкритих джерел та від третіх осіб, правоохоронці встановили, що дітей насильно перемістили до Мелітопольської школи-інтернату. На теперішній час їх вже повернули матері. Наразі дівчата 10-ти, 11-ти та 14-ти років знаходяться вдома. Їх життю та здоров’ю нічого не загрожує.

«Незаконна депортація дітей країною-агресором залишається болючою темою для України. Значна частина викрадених дітей — сироти чи позбавлені батьківської опіки або з неблагополучних родин, — йдеться у повідомленні Центру з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. — Зараз агресор намагається виправдати депортацію або примусове переміщення, прикриваючись «кращими інтересами дітей», але насправді кожна дитина, яка залишається на окупованій території, знаходиться під ризиком вчинення відносно неї міжнародних злочинів».

Кушугумська громада Запорізької області перейшла на змішану форму навчання, — ФОТО, ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя