У Запорізькій області через артобстріл з боку окупантів отримав поранення український журналіст | Новини Запоріжжя

Сьогодні, 17 січня, біля Роботиного Запорізької області внаслідок артилерійського обстрілу з боку окупантів отримав поранення цивільний журналіст«Крим.Реалії» Дмитро Євчин.

Про це повідомляє 10-й армійський корпус.

Наразі, його життю нічого не загрожує. Журналіста евакуювали в безпечне місце, де надали кваліфіковану медичну допомогу.

«В сучасній війні вогонь артилерії без корегування з безпілотного літального апарату майже ніколи не відкривається, тож армія РФ завдала ураження по людині, у якої на бронежилеті нанесено яскравий напис «PRESS», що має гарантувати знаходження його власника під захистом міжнародного гуманітарного права. Але російську окупаційну армію жодні міжнародні договори від скоєння злочинів не зупиняють», — йдеться у повідомленні.

Як зазначає «Радіо Свобода», Дмитро Євчин отримав осколкове поранення в ногу. Українські військові разом з оператором надали йому першу допомогу й евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а потім перевезли до лікарні в Запоріжжі. За повідомленням лікарів, операція завершилася успішно, журналіст поки перебуватиме у реанімації.

Дмитро Євчин працює в «Крим.Реалії» (це проєкт «Радіо Свобода») з 2018 року. Був ведучим телепророграм і автором резонансних сюжетів про життя окупованого Росією Криму. З початку широкомасштабного російського вторгнення висвітлює військові дії, працює на лінії зіткнення. Разом з оператором Микитою Ісайком є автором репортажів з передової на південному напрямку.

МАГАТЕ отримало доступ до енергоблока № 6 окупованої ЗАЕС

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя